top of page

ChargeUp AS & Hlada gjør Island elektrisk


Det er med glede vi kan informere om at vi nå levere vårt superenkle ladekonsept ChargeUp AS til Europa. Vi har sammen med Olafur David Gudmundsson hos vår dyktige samarbeidspartner Hlada levert betalingsløsning til Universitet i Reykjavik. Universitet har også bestilt løsningen til Studentboligene. Olafur tror dette bare er begynnelsen, og vi hos ChargeUp AS støtter Olafur på det. Vi ser frem til å jobbe sammen med Hlada på Island.

Island på ladekartet

Denne løsningen gjør elbillading enklere for folk på Island. Ladestasjonen sammen med de skybaserte løsningene holder svært høy teknisk kvalitet, er enkle i bruk og mye rimeligere enn alternativene, forteller Gudmundsson, som er sikker på at dette er starten på noe stort.

"Blant sovende vulkaner og varme kilder, fylles veiene av biler som har til hensikt å ivareta den majestetiske naturen og klimaet på Island. Men elbilene er nesten som ferskvare å regne på vulkanøya ­– og kompliserte ladeløsninger må ta mye av skylden."

Fornøyde elbil-eiere

Det var derfor den hjemvendte elektroingeniøren bestemte seg for å satse på ZAPTEC for å gjøre islandske veier grønnere.

Jeg bodde i Norge i 12 år, før jeg for et år siden flyttet tilbake til Reykjavik. I Norge ble jeg tatt helt med på elbil-bølgen og fikk øynene opp for ZAPTEC. Det var det som inspirerte meg til denne satsingen på Island, forteller Olafur David Gudmundsson, som startet selskapet Hlada etter årene i Norge. Han var aldri i tvil om hvilket ladesystem han skulle velge i sin massive satsing på Island.

Fra APTECs ladesystem i et gigantisk boligprosjekt, med 190 leiligheter tilhørende i det øvre prissjiktet.

Nå har han nettopp installert ZAPTECs ladesystem i et gigantisk boligprosjekt, med 190 leiligheter tilhørende i det øvre prissjiktet.

Tilbakemeldingene fra beboerne er utelukkende positive. De er kjempefornøyde! Og nå har vi nettopp vært i kontakt med et nytt prosjekt som ønsker like løsninger for elbil-lading. Det innovative ladesystemet er perfekt for borettslag, der beboerne får full oversikt over strømforbruk og kostnadene for det, de kan styre ladingen over nettet og de betaler ikke for naboens forbruk, sier Gudmundsson.

Les mer om Hlada her


bottom of page