top of page

Kabler og plugger

- for sikker lading av elbil

Kontakttyper

Hva er type 1 og type 2 plugg?

Mengden av ulike plugger og kontakter er bl.a. skapt av at det har vært vanskelig å få standardisert de vanlige husholdningskontaktene fra land til land. Men også fordi det av konkurransemessige hensyn utvikles forskjellige plugger og kontakter til elbillading. 

 

For ikke å gjøre det for vanskelig, så holder vi oss til kontaktene du de nærmeste åra kan regne med å finne i ladestasjonsdatabasen NOBIL.

Den nye elbilkontakten (Type 2) skal erstatte lading med vanlig stikkontakt. Vi gir deg oversikten over hvor du kan kjøpe ladekabel som passer på nye ladestasjoner med Type 2-uttak (europeisk standards).

Ny type ladestolpe i Oslo kommune som har uttak for den nye elbilkontakten (Type 2) øverst og vanlig stikkontakt under.

Med den nye elbilkontakten (Type 2) kan du lade sikrere og raskere. Helt opp til AC 22 kW på flexiladere, avhengig av hvor høy AC effekt elbilen støtter, og hvor høy effekt ladestasjonen leverer. Til sammenlikning er lading med vanlig stikkontakt begrenset til mellom 2 og 3 kW.

Få tilbud

Ønsker du at vi skal kontakte deg? Fyll ut skjemaet under.

Takk! Vi har mottatt din melding. Vi kontakter deg så snart som mulig eller på tidspunktet du ønsket.

Siden elektronikken ligger i ladestasjonen (Mode 3), i stedet for boksen på ladekabelen (Mode 2), er den også billigere i innkjøp og enklere å håndtere enn ladekabelen med vanlig stikkontakt.

 

Kontakten er mer robust og tåler høyere effekter slik at faren for varmgang, og i verste fall brann er minimal.

Noen elbiler blir levert med begge typer ladekabler som standard. Eller du kan bestille Type 2-kabel som ekstrautstyr hos din forhandler.

Ladekablene kommer i ulike varianter avhengig av hvilken elbil du har. I den ene enden har du Type 2-kontakt plugges inn i ladestasjonen. Den andre enden har kontakt som passer din elbil. For eksempel Type 1 for Nissan, Mitsubishi, Kia, Peugeot, Citroën og Type 2 for BMW, Volkswagen, Tesla og Renault.

 

Ladekablene varierer også i hvor høye effekter de støtter. Sjekk hvor høy AC ladeeffekt din elbil støtter før du bestiller ladekabel.

Ladekabelen trenger ikke å være original så lenge den er godkjent for bruk i Norge.

Ønsker du tilbud/mer informasjon

Lurer du på om våre løsninger kan dekke ditt behov og hva det koster?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg når det passer deg. Vi setter opp et uforpliktende tilbud etter dine ønsker og behov.

Skalerbar ladeløsning

Få tilbud

Ønsker du at vi skal kontakte deg? Fyll ut skjemaet under.

Takk! Vi har mottatt din melding. Vi kontakter deg så snart som mulig eller på tidspunktet du ønsket.

bottom of page