top of page

Elbil-lading i lyktestolper med ZAPTEC på innsiden


De nye smarte lyktestolpene inneholder ladeteknologi fra ZAPTEC. Ved bruk av ZAPTECs unike last- og fasebalansering kan lyktestolpene settes opp i gater hvor det ellers er vanskelig å etablere ladeinfrastruktur for elbiler.

Hvert ladeuttak har mulighet til å levere ut opp til 22 kW dersom det er nok kapasitet i forsyningsnettet, ellers deler alle stolpene i en gate/sone automatisk på tilgjengelig strøm.

Et av skapene krever WiFi-dekning (eller PLC-modul) og man går deretter videre via PLC (strømnettet) Ellers har hvert uttak samme spesifikasjoner som ZC Pro.

Lysmast 6m med ladeskap:

Lysmast 8m med ladeskap

Lysmast 10m med ladeskap:

Mastene er pluverlakkerte i valgfri standardfarge. Master kan fås som «Euroskjøt» og vil da være borret i topp for montering av toppstykke, her kan VikØrsta st d. toppstykke for topp ø76 benyttes dersom det ikke skal monteres antenne i mast. Mastene er i utgangspunktet ikke designet for utliggerarmer.De tre mastene er i utgangspunktet vindberegnet opp mot referansevindhastighet (Vref) 26m/s for Stavanger og en liten armatur (0,06 m²). Fotplatene ble også tilpasset de fundamentstørrelsene som er standard (c/c 160 og c/c 200 mm).

bottom of page